Flagshipstore ‘AS Adventure’ Gent

Restauratie van winkelpand

Het imposante herenhuis gelegen aan de Zonnestraat te Gent is ontworpen door Maurice Fétu in 1922 en werd ontworpen als naaiatelier. Het omvat drie bouwlagen waaronder een riante vide met daarboven een karakteristieke glas-in-lood koepel. De voorgevel werd opgetrokken uit de Franse kalksteen ‘Euville Marbrier’ en is verticaal geritmeerd door de kolossale pilasters.

De plint van de voorgevel en het interieur is doorheen de jaren talrijke keren verbouwd waarbij veel originele elementen verloren gingen. In nauw overleg met de Dienst Monumentenzorg werd beslist de plint aan de voorgevel te reconstrueren naar origineel ontwerp. De raampartijen zelf werden uitgewerkt met een hedendaagse vormgeving zodat de huurder AS Adventure deze optimaal kon gebruiken als etalage.

Ook in het pand werden de originele elementen gerestaureerd. De historische vide werd terug opengewerkt zodat een natuurlijke lichtinval opnieuw tot diep in het gebouw kan binnendringen. De pilasters en sierlijsten alsook de waardevolle parketvloer werden gerestaureerd.

Ligging
Gent
Datum
2013 - 2016
In samenwerking met
T. Hernalsteen (stab.), Ellips (opmeting), Denys (aann.)
Opdrachtgever
Vastned Retail Belgium
Kostprijs
1.410.000,00 €
Huidige fase
Voorlopig opgeleverd