Meergezinswoning Mortsel

Renovatie en herinrichting meergezinswoning

De eigenaars van de meergezinswoning wensten van de 2 onderste appartementen één duplexappartement te maken voor eigen gebruik. De vraag was om deze zo licht en ruimtelijk mogelijk te maken. Oorspronkelijk werd er vooraan geleefd, maar aangezien zon en tuin achteraan zijn werd er gekozen om dit om te keren: vooraan slapen, achteraan leven. De opdrachtgevers wilden één kamer gelijkvloers en één kamer op de verdieping. Achteraan kwam er een vide om zo licht te trekken in de ruime keuken.

Aan de achtergevel kwam er een groot vouwschuifraam zodat dit volledig geopend kan worden en er binnen een buitengevoel is. De vloer binnen loopt naadloos over in het terras buiten. Er kwam een houten structuur als pergola/zonnewering.

De gevel werd in kopergroen uitgewerkt, onderaan bezetting en een kader bovenaan in plaatmateriaal. Op de verdieping werd er aan het raam een plantenbak geïntegreerd.

De verdiepingsvloer werd met houten balken, die in het zicht blijven, uitgevoerd. De verlichting is Flos Aim, perfect geschikt voor een zichtwerk houten vloer.

Onder de eikenhouten trap zit er een kastenwand met zithoek.

De keuken mocht voor hen wel wat kleur en speelsheid hebben. Er is dan ook gewerkt met eik, licht grijze hpl, witte Corian en messing. Er zijn voldoende nissen voorzien voor kookboeken en kruidenpotten. De eigenares is chef kok, de keuken was dus ook zeer belangrijk, evenals voldoende ruimte om mensen te ontvangen.

foto's Koen Van Damme

Ligging
Mechelsesteenweg Mortsel
Datum
2014 - 2017
Opdrachtgever
particulier
Kostprijs
320.000,00 €
Huidige fase
Opgeleverd