Kantoor

KARUUR architecten werd in 2009 opgericht door Thomas Feyen en Babs Geens en telt vandaag zes ontwerpers. We hebben ondertussen een ‘brede’ portfolio opgebouwd, gaande van de restauratie en herbestemming van waardevolle monumenten, over de nieuwbouw van individuele en sociale woningen tot de renovatie van kantoor- en schoolgebouwen. We werken zowel voor publieke als private opdrachtgevers en trachten hierin een gebalanceerd evenwicht te behouden.

De algemene leiding van een architectuuropdracht gebeurt door één van de vennoten van Karuur architecten. Deze begeleidt het project van bij de opstart tot aan de oplevering. Per project wordt een projectarchitect aangesteld die de operationele verantwoordelijke van het project is, kennis heeft van elk onderdeel en het permanent aanspreekpunt is voor alle betrokken partijen.

Ons kantoor is sinds oktober 2018 gevestigd op het gelijkvloers van het gebouw in de Lange Van Bloerstraat 80 te 2060 Antwerpen. Deze woning is gebouwd in 1967 door architect Marc Remaut als eigen architectenwoning met bureel. De stijl is eigen aan zijn tijd met geprefabriceerde betonnen raamelementen in de gevel, een zelf ontworpen stalen poort en een ronde betonnen trapkoker. Bij de renovatie hebben we de hand van Marc Remaut doorgetrokken en de ronding herhaald in het interieur. Ook de betonnen raamelementen hebben we gereproduceert voor het vergroten van de patio.